Maak je straat groen tijdens Burendag 2018

Geld voor een groene buurt

Op woensdag 4 juli 2018 kunnen buren, buurtverenigingen, buurttuinen en andere maatschappelijke initiatieven met ondersteuning van Groene Loper Zwolle financiën aanvragen bij Het Oranje Fonds. Deze financiën kunnen zij inzetten om tijdens Burendag in september de omgeving te vergroenen. Denk hierbij aan struiken, bankjes, planten, bloembollen, een insectenhotel of fruitbomen. Geïnteresseerden kunnen tussen 16.00 en 20.00 inlopen bij de kapschuur van revalidatiecentrum Vogellanden. Onder het genot van een soepje en een drankje helpt Groene Loper Zwolle je bij het invullen van de benodigde formulieren. Buurtinitiatieven die tijdens Burendag hun straat of buurt willen vergroenen, krijgen van Groene Loper Zwolle een tas met 40 biologische bloembollen. Niet alleen organisaties, maar ook buurtinitiatieven zonder rechtsvorm zijn welkom. Meer informatie staat op www.groeneloperzwolle.nl/burendag.

Burendag is een jaarlijks terugkerend feest dat je samen viert met je buren en de buurt op de 4e zaterdag in september. In 2018 vieren we Burendag op 22 september. Het is een dag waarop je gezellig samen komt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt. Denk aan samen koken, samen sporten, de speeltuin opknappen, maar ook het planten van nieuwe struiken, bomen of bloembollen valt hieronder. Groene Loper Zwolle wil graag bewoners betrekken bij hun eigen groene leefomgeving en ondersteunt initiatieven die een aanvraag willen doen om tijdens Burendag de straat of buurt te vergroenen.

Inloopavond
Iedereen kan via www.burendag.nl een aanvraag tot 400 euro indienen bij Het Oranje Fonds om tijdens Burendag een activiteit te organiseren. Wil je als buurtinitiatief dit geld inzetten voor het vergroenen van je straat of buurt, en wil je graag hulp bij de aanvraag? Kom dan op woensdag 4 juli tussen 16.00 en 20.00 uur naar de inloopavond in de kapschuur van de tuin naast revalidatiecentrum Vogellanden (Hyacinthstraat 66 A, Zwolle). Het kernteam van Groene Loper Zwolle staat met laptops, soep en een drankje klaar om samen met jou de aanvraag in te vullen. Bekijk op www.groeneloperzwolle.nl/burendag de voorwaarden voor de aanvraag en welke gegevens je dient mee te nemen op 4 juli.

Bloembollen
Buurtinitiatieven die tijdens Burendag hun straat of buurt willen vergroenen, krijgen van Groene Loper Zwolle een tas met 40 biologische bloembollen. Deze bloembollen zijn goed voor bijen en vlinders. Wil jouw initiatief meer biologische bloembollen? Groene Loper Zwolle heeft een aanbieding geregeld: een uitgebreid biologisch bloembollenpakket ter waarde van 100 euro. Initiatieven kunnen er voor kiezen deze bloembollen onderdeel te laten zijn van hun aanvraag. Deze bloembollen worden in de week van Burendag bij je gebracht.