Maak je straat groen tijdens NLdoet

Geld voor een groene buurt

Op donderdag 9 januari kunnen buren, buurttuinen en maatschappelijke initiatieven met ondersteuning van Groene Loper Zwolle financiën aanvragen bij Het Oranje Fonds. Deze financiën kunnen zij inzetten om tijdens NLdoet op 13 en 14 maart de omgeving groener te maken. Denk hierbij aan planten, struiken, fruitbomen, een insectenhotel of bankjes. Geïnteresseerden kunnen tussen 16.00 en 20.00 inlopen bij 't Hofhuys (Sloe 49, Zwolle). Onder het genot van een hapje en een drankje helpt Groene Loper Zwolle je bij het invullen van de benodigde formulieren. Normaal kunnen alleen organisaties meedoen aan NLdoet, maar via de Groene Loper Zwolle en Boosterz kunnen ook buurtinitiatieven zonder rechtsvorm een aanvraag voor financiën doen.

We zijn eraan gewend geraakt onze leefomgeving totaal naar ons gemak in te richten. Maar wist je dat hierdoor nogal wat negatieve gevolgen ontstaan? Te veel bestrating in onze tuinen zorgt voor problemen tijdens flinke regenbuien en aanhoudende droogte, vermindering van het leefgebied voor allerlei nuttige dieren en het zorgt voor opwarming van de stad. Daarom wil Groene Loper Zwolle buren, bewonersinitiatieven en maatschappelijke organisaties enthousiasmeren om hun eigen leefomgeving te vergroenen. Samen kunnen we het verschil maken en zorgen voor een klimaatbestendige, gezonde, maar vooral een groene samenleving!    

Inloopavond
Wil je als buurtinitiatief een aanvraag doen bij het Oranje Fonds om tijdens NLdoet de buurt te vergroenen, maar heeft je initiatief geen rechtsvorm of wil je graag hulp bij de aanvraag? Kom dan op donderdag 9 januari tussen 16.00 en 20.00 uur naar de inloopavond in 't Hofhuys (Sloe 49, Zwolle). Het kernteam van Groene Loper Zwolle staat met laptops, een hapje en een drankje klaar om samen met jou de aanvraag in te vullen. Je kunt een aanvraag doen tot 350 euro.

Voorbereiding
De gegevens die initiatieven nodig hebben voor hun aanvraag op 9 januari zijn: KvK-nummer (in geval van vereniging of stichting), bankrekeningnummer, NAW-gegevens en een indicatie van de kosten per materiaal/activiteit. En je moet via je mobiel of onze computer kunnen inloggen op je e-mail account.

NLdoet
NLdoet is de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit om een dagje de handen uit de mouwen te steken. Het Oranje Fonds wil met NLdoet laten zien hoe belangrijk actieve burgers voor de samenleving zijn.