Doe jij ook mee met het Bloemenlint?

Bloemenlint-banner-kleiner

Op woensdag 22 april 2020 (Dag van de Aarde) leggen veel initiatieven en organisaties uit Zwolle voor het zesde jaar een bloemenlint aan door de hele stad. Doe jij ook mee met jouw organisatie? Een buurtmoestuin, sportvereniging, school of wijkcentrum? Meld je dan snel aan! Wij regelen voldoende bloemenzaad. Deelname is kosteloos.

Ook al zijn veel mensen bang voor bijen, het zijn eigenlijk hele belangrijke dieren. Ze zorgen niet alleen voor honing, maar bestuiven ook onze landbouwgewassen. Dankzij de bijen kunnen wij bijvoorbeeld aardbeien en appels eten. Maar de bijen hebben het moeilijk omdat er steeds minder voedsel voor hen te vinden is. De oorzaak hiervan is onder andere een tekort aan wilde planten met bloemen waar bijen nectar en stuifmeel kunnen verzamelen. In de landbouw zien we monoculturen en in de steden worden tuinen betegeld. Om de bijen in Zwolle een handje te helpen, organiseren tientallen initiatieven en organisaties op woensdag 22 april (Dag van de Aarde) de aanleg van een gezamenlijk bloemenlint door de stad. Doe jij ook mee met je initiatief? Meld je dan vóór dinsdag 31 maart aan via het aanmeldformulier!

Bloemenlint
Een bloemenlint is een aaneengeschakelde ketting van tuinen, perken, boomspiegels en braakliggende stukken grond met kleurrijke bloemen waar insecten zoals bijen en vlinders van houden. Hiermee is er in Zwolle extra voedsel te vinden voor bijen en alle kleurrijke bloemen geven de stad ook een vrolijke uitstraling.