Maak je straat groen tijdens Burendag 2019

Geld voor een groene buurt

Op dinsdag 2 juli 2019 kunnen buren, buurtverenigingen, buurttuinen en andere maatschappelijke initiatieven met ondersteuning van Groene Loper Zwolle financiën aanvragen bij Het Oranje Fonds. Deze financiën kunnen zij inzetten om tijdens Burendag in september de omgeving te vergroenen. Denk hierbij aan struiken, bankjes, planten, bloembollen, een insectenhotel of fruitbomen. Geïnteresseerden kunnen tussen 16.00 en 20.00 inlopen bij de kapschuur van revalidatiecentrum Vogellanden. Onder het genot van een hapje en een drankje helpt Groene Loper Zwolle je bij het invullen van de benodigde formulieren. Buurtinitiatieven die tijdens Burendag hun straat of buurt willen vergroenen, krijgen van Groene Loper Zwolle een tas met 40 biologische bloembollen. Niet alleen organisaties, maar ook buurtinitiatieven zonder rechtsvorm zijn welkom.

Burendag is een jaarlijks terugkerend feest dat je samen viert met je buren en de buurt op de 4e zaterdag in september. In 2019 vieren we Burendag op 28 september (of vrijdag 27 of zondag 29 september). Het is een dag waarop je gezellig samen komt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt. Denk aan samen koken, samen sporten, de speeltuin opknappen, maar ook het planten van nieuwe struiken, bomen of bloembollen valt hieronder. Groene Loper Zwolle wil graag bewoners betrekken bij hun eigen groene leefomgeving en ondersteunt initiatieven die een aanvraag willen doen om tijdens Burendag de straat of buurt te vergroenen.

Inloopavond
Iedereen kan via www.burendag.nl een aanvraag tot 350 euro indienen bij Het Oranje Fonds om tijdens Burendag een activiteit te organiseren. Wil je als particulier of organisatie dit geld inzetten voor het vergroenen van je straat of buurt, en wil je graag hulp bij de aanvraag? Kom dan op dinsdag 2 juli tussen 16.00 en 20.00 uur naar de inloopavond in de kapschuur van de tuin naast revalidatiecentrum Vogellanden (Hyacinthstraat 66 A, Zwolle, maar de ingang van de tuin met de kapschuur zit op de Primulastraat, houten hek over de dam). Het kernteam van Groene Loper Zwolle staat met laptops, een hapje en een drankje klaar om samen met jou de aanvraag in te vullen.

Bloembollen
Buurtinitiatieven die tijdens Burendag hun straat of buurt willen vergroenen, krijgen van Groene Loper Zwolle een tas met 40 biologische bloembollen. Deze bloembollen zijn goed voor bijen en vlinders. Wil jouw initiatief meer biologische bloembollen? Groene Loper Zwolle heeft een aanbieding geregeld: een uitgebreid biologisch bloembollenpakket met 1.000 bloembollen voor 100 euro (de winkelwaarde is ruim 400 euro). Initiatieven kunnen er voor kiezen deze bloembollen onderdeel te laten zijn van hun aanvraag. Deze bloembollen kun je in de week van Burendag komen ophalen.

Voorbereiding en voorwaarden
Wil je als vereniging of stichting meedoen? Lees dan hier de voorwaarden voor organisaties. Wil je als buurtinitiatief zonder rechtsvorm meedoen? Lees dan hier de voorwaarden voor particulieren.
De gegevens initiatieven nodig hebben voor hun aanvraag op 2 juli zijn: KvK-nummer (in geval van vereniging of stichting), bankrekeningnummer, NAW-gegevens, een indicatie van de kosten per materiaal/activiteit en het wachtwoord van je e-mailaccount (mocht je deze niet weten, dan kun je ook je eigen laptop meenemen. Dan kun je de aanvraag op je eigen laptop doen).