IMG_0299

Financiën voor een groene buurt tijdens Burendag 2022

Op dinsdag 21 juni kunnen buren, buurttuinen, zorginstellingen, sportclubs en andere maatschappelijke initiatieven met ondersteuning van Groene Loper Zwolle financiën aanvragen bij Het Oranje Fonds. Deze financiën kunnen zij inzetten om tijdens Burendag in september de omgeving te vergroenen. Denk hierbij aan boomperken, geveltuinen, bankjes, een buurttuin, insectenhotel of fruitbomen. Geïnteresseerden kunnen tussen 16.30 en 20.30 inlopen bij de kapschuur in de tuin van revalidatiecentrum Vogellanden (Hyacinthstraat 66 A). Het is ook mogelijk om via onderstaand aanmeldformulier een digitale afspraak te maken voor online hulp bij je aanvraag. Groene Loper Zwolle helpt je bij het invullen van de benodigde formulieren. Ook kun je gratis planten voor stoeptuinen bestellen en hebben we een aantrekkelijke aanbieding voor de aanschaf van biologische bloembollen geregeld.

Voorbereiding en voorwaarden
Wil je als vereniging of stichting meedoen? Lees dan hier de voorwaarden voor organisaties. Wil je als buurtinitiatief zonder rechtsvorm meedoen? Lees dan hier de voorwaarden voor particulieren. De gegevens die je nodig hebt voor jullie aanvraag op 21 juni zijn: KvK-nummer (in geval van een vereniging of stichting), bankrekeningnummer, NAW-gegevens, een indicatie van de kosten per materiaal/activiteit en het wachtwoord van je e-mailaccount (je kunt eventueel ook inloggen in je e-mailaccount via je eigen mobiel of laptop). Vinden je plannen plaats in de openbare ruimte? Neem dan contact op met één van de wijkregisseurs van gemeente Zwolle om af te stemmen.

Bloembollen
Door grootschalige inkoop heeft de Groene Loper Zwolle een zeer aantrekkelijke aanbieding geregeld voor biologische bloembollen. De prijzen liggen minimaal 50% onder de winkelwaarde. De bloembollen zijn goed voor bijen en vlinders en geven in het vroege voorjaar veel kleur aan de straat. Wil jouw initiatief biologische bloembollen poten? Wij hebben vier pakketten samengesteld:

  1. Pakket S: 130 bloembollen voor 25 euro
  2. Pakket M: 225 bloembollen voor 50 euro
  3. Pakket L: 540 bloembollen voor 100 euro
  4. Pakket XL: 790 bloembollen voor 150 euro

Hier kun je meer informatie vinden over de inhoud van de pakketten. Initiatieven kunnen deze bloembollen onderdeel maken van hun financiële aanvraag bij het Oranje Fonds. Plant je de bollen in de openbare ruimte? Neem dan contact op met één van de wijkregisseurs van gemeente Zwolle om af te stemmen.

Gratis planten voor stoeptuinen
Ga jij met je buren een geveltuin, stoeptuin of boomperk aanleggen tijdens Burendag? Dan kun je gratis planten en een zak tuinaarde aanschaffen via Groene Loper Zwolle. Lees hier meer over deze gratis plantenpakketten en meld je aan via onderstaan aanmeldformulier.

Groene Burendag
Burendag is een jaarlijks terugkerend feest dat je samen viert met je buren en de buurt op de 4e zaterdag in september. In 2022 vieren we Burendag op zaterdag 24 september. Het is een dag waarop je gezellig samen komt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt. Groene Loper Zwolle wil graag bewoners betrekken bij hun eigen groene leefomgeving en ondersteunt initiatieven die een aanvraag willen doen om tijdens Burendag de straat of buurt te vergroenen.