Maak je straat groen tijdens Burendag 2021

Geld voor een groene buurt

Op woensdag 23 juni kunnen buren, buurttuinen, verzorgingshuizen, sportclubs en andere maatschappelijke initiatieven met ondersteuning van Groene Loper Zwolle financiën aanvragen bij Het Oranje Fonds. Deze financiën kunnen zij inzetten om tijdens Burendag in september de omgeving te vergroenen. Denk hierbij aan boomspiegels, geveltuinen, bankjes, een buurttuin, insectenhotel of fruitbomen. Geïnteresseerden kunnen een afspraak maken om tussen 16.00 en 20.00 uur corona-proof binnen te lopen bij de Creatieve Coöperatie. Het is ook mogelijk een digitale afspraak te maken voor online hulp bij je aanvraag. Op beide manieren helpt Groene Loper Zwolle je bij het invullen van de benodigde formulieren. Daarnaast hebben we een aantrekkelijke aanbieding voor de aanschaf van biologische bloembollen voor je groene buurtinitiatief. Niet alleen organisaties, maar ook buurtinitiatieven zonder rechtsvorm zijn welkom. Je kunt je hier aanmelden

Burendag is een jaarlijks terugkerend feest dat je samen viert met je buren en de buurt op de 4e zaterdag in september. In 2021 vieren we Burendag op zaterdag 25 september. Het is een dag waarop je gezellig samen komt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt. Denk aan samen koken, samen sporten, de speeltuin opknappen, maar ook het planten van nieuwe struiken, bomen of bloembollen valt hieronder. Groene Loper Zwolle wil graag bewoners betrekken bij hun eigen groene leefomgeving en ondersteunt initiatieven die een aanvraag willen doen om tijdens Burendag de straat of buurt te vergroenen.

Hulp bij financiële aanvraag
Iedereen kan via www.burendag.nl een aanvraag tot 350 euro indienen bij Het Oranje Fonds om tijdens Burendag een activiteit te organiseren. Wil je als buurtinitiatief dit geld inzetten voor het vergroenen van je straat of buurt, en wil je graag hulp bij de aanvraag? Kom dan op woensdag 23 juni tussen 16.00 en 20.00 uur naar de Creatieve Coöperatie (Grote Voort 8 -10, Zwolle). Het kernteam van Groene Loper Zwolle staat met laptops, soep en een drankje klaar om samen met jou de aanvraag in te vullen. Uiteraard nemen we maatregelen om dit corona-proof te kunnen doen. Daarom is het ook nodig om je vooraf aan te melden via dit aanmeldformulier.

Bloembollen
Door grootschalige inkoop heeft de Groene Loper Zwolle een zeer aantrekkelijke aanbieding geregeld voor biologische bloembollen. De prijzen liggen minimaal 50% onder de winkelwaarde. De bloembollen zijn goed voor bijen en vlinders en geven in het vroege voorjaar veel kleur aan de straat. Wil jouw initiatief biologische bloembollen poten? We hebben een uitgebreid biologisch bloembollenpakket met 900 bloembollen voor 140 euro. Er is ook de mogelijkheid pakketten van 740, 440 of 225 bloembollen te bestellen. Initiatieven kunnen er voor kiezen deze bloembollen onderdeel te laten zijn van hun aanvraag.

Voorbereiding en voorwaarden
Wil je als vereniging of stichting meedoen? Lees dan hier de voorwaarden voor organisaties. Wil je als buurtinitiatief zonder rechtsvorm meedoen? Lees dan hier de voorwaarden voor particulieren.
De gegevens initiatieven nodig hebben voor hun aanvraag op 23 juni zijn: KvK-nummer (in geval van vereniging of stichting), bankrekeningnummer, NAW-gegevens, een indicatie van de kosten per materiaal/activiteit en het wachtwoord van je e-mailaccount (mocht je deze niet weten, dan kun je ook je eigen laptop meenemen. Dan kun je de aanvraag op je eigen laptop doen).

Coronamaatregelen
Uiteraard doen wij er alles aan om coronabesmetting te voorkomen. Hieronder staan de maatregelen:

  • Iedereen meld zich aan via het aanmeldformulier. Aan de hand hiervan spreken we een tijdstip met je af. Zo voorkomen we dat we met teveel mensen in één ruimte zitten.
  • Er is voldoende ruimte om minimaal 1.5 meter afstand van elkaar te houden.
  • Iedere bezoeker desinfecteert zijn handen met desinfectiegel. Wij zorgen voor voldoende desinfectiegel.
  • Voorafgaand aan je bezoek desinfecteren wij de computer en de ruimte.
  • Heb je verkoudheidsklachten? Blijf dan thuis!