Gratis pakket met klimplanten en bodemverbeteraar voor bewoners Zwolle

Samen met je buurtinitiatief, zorginstelling of andere maatschappelijke organisatie een kale gevel of schutting omtoveren tot een groene oase? Groene Loper Zwolle deelt ook dit jaar weer plantpakketten uit aan bewoners uit Zwolle die samen hun straat of buurt willen opvrolijken en vergroenen. De actie met de naam ‘van Boven tot Onder Goed’ staat volledig in het teken van alles wat omhoog én naar beneden groeit. Met een mooi pakket aan klimplanten en een zak bodemverbeteraar geeft Groene Loper Zwolle aandacht voor bovengrondse en ondergrondse vergroening. Dit jaar willen we het belang van het onzichtbare, zichtbaar maken. Want om bovengronds te floreren is een gezond fundament, een gezonde bodem, noodzakelijk.

Groene oases zorgen voor droge(re) voeten na een flinke regenbui, bieden onderdak aan allerlei nuttige dieren en geven verkoeling tijdens hete zomerdagen. En dat geldt zeker ook voor klimplanten. En niet onbelangrijk: verticale tuinen vrolijken de hele buurt op! Groene Loper Zwolle geeft kosteloos honderd plantenpakketten weg aan geïnteresseerde buurtinitiatieven, zorginstellingen en andere maatschappelijke organisaties. Let op: op=op.

Dus wil je met jouw straat schuttingen, gevels en andere verticale kale vlaktes omtoveren tot groene oases en wil je dat direct goed doen, met aandacht voor de bodem? Meld je dan aan via dit aanmeldformulier. Er geldt een maximum van één pakket per deelnemer. Tijdens Burendag (zaterdag 23 september 2023) kun je gezellig met je buren de geveltuin of boomperk aanleggen.

Extra financiën voor een groene buurt
Wil je nog meer doen om samen met je buren de buurt te vergroenen? En kun je hier wel wat financiën bij gebruiken? Kom dan op maandag 10 juli tussen 16.30 en 20.30 uur naar de Nooterhof (Goertjesweg 3) en vraag financiering aan om op Burendag je buurt te vergroenen. Lees meer over de Groene Burendag op deze pagina. Liever een digitale afspraak? Ook dat is mogelijk. Vul hiervoor het aanmeldformulier in. Groene Loper Zwolle helpt je bij het aanvragen van financiën (tot 350 euro) bij het Oranje Fonds om jullie plan tijdens Burendag 2023 te realiseren. Denk daarbij aan een buurtmoestuin, fruitbomen, insecten- of wormenhotel, of een straatregenton. Deelnemers kunnen via Groene Loper Zwolle met een flinke korting biologische bloembollen aanschaffen en onderdeel laten zijn van hun aanvraag.