Informatie over het ophalen van klimplanten en bloembollen vind je via deze link

Het is niet meer mogelijk om mee te doen aan deze actie

Gratis klimplanten voor stoeptuinen in Zwolle

Samen met je buurtinitiatief, zorginstelling of andere maatschappelijke organisatie een kale gevel, schutting of andere verticale vlakte omtoveren tot een groene oase? I.s.m. de provincie Overijssel deelt Groene Loper Zwolle ook dit jaar weer plantpakketten uit. De actie voor dit jaar, met de naam ‘van Boven tot Onder Goed’, staat volledig in het teken van alles wat omhoog én naar beneden groeit. Met een mooi pakket aan klimplanten en een zak bodemverbeteraar hebben we aandacht voor bovengrondse en ondergrondse vergroening. Dit jaar willen we het belang van het onzichtbare, zichtbaar maken. Want om bovengronds te floreren is een gezond fundament noodzakelijk. We geven in totaal circa 100 plantenpakketten weg en bij elk plantenpakket ontvang je een zak bodemverbeteraar.

Aanmelden kan via het aanmeldformulier onderaan deze pagina.

Wat houdt het plantenpakket in?

  • In een klimplantenpakket zitten 2 klimplanten. De inhoud van de pakketten is vooraf niet bekend. De pakketten worden in september samengesteld uit de op dat moment beschikbare klimplanten. De plantensoorten zijn sowieso inheems en leveren daardoor een belangrijke bijdrage aan de biodiversiteit
  • Naast 2 klimplanten ontvang je een zak bio-tuingrond van 40 liter. Dit is goed voor één vierkante meter tuin of voor een geveltuin van zo’n twee tot drie meter.
  • De planten bestellen wij bij Holsto Tuinen & Buitenleven (Olst), het eerste biologisch gecertificeerde groencentrum van Nederland.
  • Er geldt een maximum van 1 gratis pakket per deelnemend initiatief.
  • Het is mogelijk om meer pakketten en/of materiaal (denk aan een klimrek of bevestigingsmateriaal) te bestellen en deze te financieren met een aanvraag bij het Oranje Fonds voor Burendag. Een plantenpakket kost 35 euro. Voor Burendag kun je tot 350 euro aanvragen. Je kunt hier meer informatie vinden over deze financiële aanvraag.
  • Je kunt de pakketten vrijdagochtend 22 september afhalen bij De Nooterhof (Goertjesweg 3)
  • Gemeente Zwolle heeft spelregels voor stoeptuinen. Lees deze van te voren goed door. Je kunt ze hier vinden.
  • Vinden jullie plannen plaats in de openbare ruimte van gemeente Zwolle? Neem dan contact op met de wijkregisseur bij jou in de buurt. Zij stemmen graag even met je af. Je kunt hun contactgegevens hier vinden.