Maak je straat groen tijdens Burendag 2019

Op dinsdag 2 juli 2019 kunnen buren, buurtverenigingen, buurttuinen en andere maatschappelijke initiatieven met ondersteuning van Groene Loper Zwolle financiën aanvragen bij Het Oranje Fonds. Deze financiën kunnen zij inzetten om tijdens Burendag in september de omgeving te vergroenen. Denk hierbij aan struiken, bankjes, planten, bloembollen, een insectenhotel of fruitbomen.

Lees verder

Zwolse scholen en buurten maken stad een stukje fleuriger met bloemenlint

Op zaterdag 13 april legden 110 buurttuinen, zorgorganisaties, scholen en kinderdagverblijven uit Zwolle voor het vijfde jaar een bloemenlint aan door de hele stad. Dit deden zij om de bijen en vlinders een handje te helpen en om Zwolle kleurrijk te versieren.

Lees verder

Doe jij ook mee met het bloemenlint?

Op maandag 22 april 2019 leggen veel initiatieven en organisaties uit Zwolle voor het vierde jaar een bloemenlint aan door de hele stad. Doe jij ook mee met jouw organisatie? Een buurtmoestuin, sportvereniging, school of wijkcentrum? Meld je dan snel aan! Wij regelen voldoende bloemenzaad. Deelname is kosteloos.

Lees verder

Maak met je buren je straat groen tijdens NLDoet

Op woensdag 16 januari kunnen buren, buurttuinen en maatschappelijke initiatieven met ondersteuning van Groene Loper Zwolle financiën aanvragen bij Het Oranje Fonds. Deze financiën kunnen zij inzetten om tijdens NLdoet op 15 en 16 maart de omgeving groener te maken.

Lees verder

Lekker naar buiten met de subsidie Jong Leren Eten

Met als motto ‘Lekker naar buiten!’ kunnen alle scholen in het primair onderwijs, voortgezet onderwijs en het middelbaar beroepsonderwijs én kinderopvanglocaties subsidie aanvragen voor drie activiteiten: moestuinieren, koken of een excursie of gastles op het gebied van voeding.

Lees verder

Bloembollen voor bijen op het schoolplein

Wil jij de bijen ook een handje helpen op jouw schoolplein? Basisscholen, kinderdagverblijven en BSO’s uit Zwolle kunnen zich opgeven voor de bloembollenactie van Groene Loper Zwolle. De 50 biologische bloembollen die zij krijgen, zijn goed voor bijen.

Lees verder

Overzicht van fondsen en subsidies voor groene bewonersinitiatieven

Natuur en Milieu Overijssel heeft een nieuw verzameldocument gemaakt van subsidies en fondsen voor groene bewonersinitiatieven en organisaties uit Overijssel. Bekijk hier het overzicht.

Lees verder

40 buurtinitiatieven uit Zwolle maken hun straat groen tijdens Burendag

40 buurtinitiatieven uit Zwolle maken op zaterdag 22 september hun straat groen tijdens Burendag. Samen stoppen zij ruim 30.000 bloembollen in de grond. Naast bloembollen leggen zij ook struiken, bankjes, planten, geveltuinen, een insectenhotel of fruitbomen aan…

Lees verder

Maak je straat groen tijdens Burendag 2018

Op woensdag 4 juli 2018 kunnen buren, buurtverenigingen, buurttuinen en andere maatschappelijke initiatieven met ondersteuning van Groene Loper Zwolle financiën aanvragen bij Het Oranje Fonds. Deze financiën kunnen zij inzetten om tijdens Burendag in september de omgeving te vergroenen….

Lees verder