Maak je straat groen tijdens Burendag 2021

Op woensdag 23 juni kunnen buren, buurttuinen, verzorgingshuizen, sportclubs en andere maatschappelijke initiatieven met ondersteuning van Groene Loper Zwolle financiën aanvragen bij Het Oranje Fonds. Deze financiën kunnen zij inzetten om tijdens Burendag in september de omgeving te vergroenen. Denk hierbij aan boomspiegels, geveltuinen, bankjes, een buurttuin, insectenhotel of fruitbomen. Geïnteresseerden kunnen een afspraak maken om tussen 16.00 en 20.00 uur corona-proof binnen te lopen bij de Creatieve Coöperatie. Het is ook mogelijk een digitale afspraak te maken voor online hulp bij je aanvraag. Op beide manieren helpt Groene Loper Zwolle je bij het invullen van de benodigde formulieren. Daarnaast hebben we een aantrekkelijke aanbieding voor de aanschaf van biologische bloembollen voor je groene buurtinitiatief. Niet alleen organisaties, maar ook buurtinitiatieven zonder rechtsvorm zijn welkom.

Lees verder

Maak je straat groen tijdens NLdoet

Op dinsdag 12 januari kunnen buren, buurttuinen en maatschappelijke initiatieven met ondersteuning van Groene Loper Zwolle financiën aanvragen bij Het Oranje Fonds. Deze financiën kunnen zij inzetten om tijdens NLdoet op 12 en 13 maart de omgeving te vergroenen. Denk hierbij aan boomspiegels, geveltuinen, buurttuinen, een insectenhotel of fruitstruiken. Geïnteresseerden kunnen zich bij Groene Loper Zwolle aanmelden voor een digitale afspraak. Tijdens deze afspraak helpt Groene Loper Zwolle je bij het invullen van de benodigde formulieren. Normaal kunnen alleen organisaties meedoen aan NLdoet, maar via de Groene Loper Zwolle kunnen ook buurtinitiatieven zonder rechtsvorm een aanvraag voor financiën doen.

Lees verder

Actie: Gratis groentezaad voor scholen en BSO’s uit Zwolle

Scholen en BSO’s uit Overijssel kunnen kosteloos groentezaden en een bijbehorend lespakket aanvragen bij Natuur en Milieu Overijssel. Hiermee kunnen de leerlingen dit voorjaar in de klas of op het plein hun eigen groente kweken. Leuk, lekker en leerzaam! Aanmelden kan tot woensdag 27 januari.

Lees verder

110 extra bomen in de stad dankzij bomenactie Groene Loper Zwolle

Op dinsdag 17 november ontvingen maar liefst 26 bewonersinitiatieven uit Zwolle 110 bomen. Deze bomenactie is een initiatief van Groene Loper Zwolle om bij te dragen aan het provinciale plan ‘Iedereen een boom’: 1,1 miljoen bomen in Overijssel, voor elke inwoner één.

Lees verder

Doet jouw school, BSO of kinderopvang uit Zwolle kosteloos mee aan ‘Bloemen voor bijen op het schoolplein?’

Wil jij de bijen ook een handje helpen op jouw schoolplein? Basisscholen, kinderdagverblijven en BSO’s uit Zwolle kunnen zich opgeven voor de bloembollenactie van Groene Loper Zwolle. De 40 biologische bloembollen die zij krijgen, zijn goed voor bijen. Aanmelden kan tot 2 november. Deelnemende scholen krijgen er ook een leuke lesbrief bij! Deelname is kosteloos!

Lees verder

59 buurtinitiatieven uit Zwolle maken hun straat groen tijdens Burendag

59 buurtinitiatieven uit Zwolle maakten op zaterdag 26 september hun straat groen tijdens Burendag. Zo stopten zij ruim 25.000 bloembollen in de grond en legden buurtmoestuinen, geveltuinen, insectenhotels, stoeptuinen of boomspiegeltuinen aan. Gezamenlijk kregen zij hier bijna 18.000 euro voor van het Oranje Fonds. Een super geslaagde dag!

Lees verder

Maak je straat groen tijdens Burendag 2020

Op donderdag 2 juli 2020 kunnen buren, buurttuinen, verzorgingshuizen, sportclubs en andere maatschappelijke initiatieven met ondersteuning van Groene Loper Zwolle financiën aanvragen bij Het Oranje Fonds. Deze financiën kunnen zij inzetten om tijdens Burendag in september de omgeving te vergroenen. Denk hierbij aan boomspiegels, geveltuinen, bankjes, een buurttuin, insectenhotel of fruitbomen.

Lees verder

Kom jij naar de Overijsselse Bijendag?

Het is maart en dat betekent dat het bijenseizoen is geopend. Dikke hommelkoninginnen zoeken de eerste voorjaarsbloemen op. En, zwermen grijze metselbijen verlaten hun overwinteringsadres op zoek naar heel veel stuifmeel voor een nieuwe generatie. Dat is genieten voor alle bijenliefhebbers! Maar, is er voldoende voedsel, stuifmeel en nestplekken voor ze? Onze inzet om de leefomgeving van bijen te verbeteren blijkt nog steeds onmisbaar. Help je ook mee? En ben je benieuwd wat anderen doen? Kom dan naar de Overijsselse Bijendag van 24 april en meld je aan.

Lees verder

Doe jij ook mee met het bloemenlint?

Op woensdag 22 april 2020 (Dag van de Aarde) leggen veel initiatieven en organisaties uit Zwolle voor het zesde jaar een bloemenlint aan door de hele stad. Doe jij ook mee met jouw organisatie? Een buurtmoestuin, zorginstelling, sportvereniging, school, kinderopvanglocatie of wijkcentrum? Meld je dan snel aan! Wij regelen voldoende bloemenzaad. Deelname is kosteloos.

Lees verder