Maak je straat groen tijdens NLdoet

Geld voor een groene buurt

Op donderdag 12 januari kunnen buren, buurttuinen en maatschappelijke initiatieven uit Zwolle met ondersteuning van Groene Loper Zwolle financiën aanvragen bij Het Oranje Fonds. Deze financiën kunnen zij inzetten om tijdens NLdoet op 10 en 11 maart de omgeving te vergroenen. Denk hierbij aan boomperkjes, geveltuinen, buurttuinen of een insectenhotel.

Het vergroenen van de leefomgeving heeft een positief effect op de gezondheid van mensen en draagt bij aan de leefbaarheid van de wijken. Groen zorgt voor droge(re) voeten na een flinke regenbui, biedt onderdak aan allerlei nuttige dieren en gaat opwarming van de stad tegen. In heel Zwolle maken betrokken bewoners de buurt samen groener, gezonder en prettiger. Daarom wil Groene Loper Zwolle nog meer buren, bewonersinitiatieven en maatschappelijke organisaties enthousiasmeren om hun eigen leefomgeving te vergroenen. Samen kunnen we het verschil maken en zorgen voor een klimaatbestendige, gezonde, maar vooral een groene samenleving!    

Op spreekuur
Het aanvragen van financiën via Groene Loper Zwolle kan op drie manieren:

  • Je kunt op donderdag 12 januari (tussen 16.00 - 20.00 uur) langskomen bij De Nooterhof (Goertjesweg 3, Zwolle. In het 'Earthship' wat verderop in het park). Het kernteam van Groene Loper Zwolle zit met laptops klaar om jouw financiële aanvraag in te dienen. Laat je even weten als je komt? Dat kan via dit aanmeldformulier.
  • Je kunt op een ander moment een digitale afspraak maken met het kernteam van Groene Loper Zwolle. Deze afspraak maak je via dit aanmeldformulier.
  • Je kunt ook dit formulier (Word-document) invullen en retour sturen aan Arjan Broer, a.broer@heelbreed.nl. Hij dient de aanvraag voor je in bij het Oranje Fonds.

Voorbereiding
De gegevens die je nodig hebt voor je aanvraag op 12 januari zijn: KvK-nummer (in geval van vereniging of stichting), bankrekeningnummer, NAW-gegevens en een indicatie van de kosten per materiaal/activiteit. Vinden je plannen plaats in de openbare ruimte? Neem dan contact op met de wijkregisseur van gemeente Zwolle om af te stemmen.

NLdoet
NLdoet is de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit om een dagje de handen uit de mouwen te steken. Het Oranje Fonds wil met NLdoet laten zien hoe belangrijk actieve bewoners voor de samenleving zijn.