Doet jouw school of kinderopvang ook mee aan het bloemenlint?

Tientallen organisaties en bewonersinitiatieven uit Zwolle organiseren dit jaar voor de zesde keer een bloemenlint. Ook scholen en kinderopvanglocaties uit Zwolle kunnen kosteloos deelnemen. Jullie ontvangen een zak biologisch bloemenzaad, een zaai-instructie om met de leerlingen te zaaien en een leuke lesbrief over bijen. Een leuke invulling voor de biologieles. Deelname is kosteloos! Aanmelden kan tot dinsdag 9 april via het aanmeldformulier.

Een bloemenlint is een aaneengeschakelde ketting van tuinen, perken, schoolpleinen en braakliggende stukken grond met kleurrijke bloemen waar insecten zoals bijen en vlinders van houden. Hiermee is er in Zwolle extra voedsel te vinden voor bijen en alle kleurrijke bloemen geven de stad ook een vrolijke uitstraling. Ook dit jaar organiseren tientallen groene bewonersinitiatieven onder de paraplu van Groene Loper Zwolle weer een bloemenlint. Zaaien kan in de maanden april en mei (hoe vroeger, hoe meer bloemen er op zullen komen).

Waarom bloemenlint
Ook al zijn veel mensen bang voor bijen, het zijn eigenlijk hele belangrijke dieren. Ze zorgen niet alleen voor honing, maar bestuiven ook onze landbouwgewassen. Dankzij de bijen kunnen wij bijvoorbeeld aardbeien en appels eten. Maar de bijen hebben het moeilijk omdat er steeds minder voedsel voor hen te vinden is. De oorzaak hiervan is onder andere een tekort aan wilde planten met bloemen waar bijen nectar en stuifmeel kunnen verzamelen. In de landbouw zien we monoculturen en in de steden worden tuinen betegeld. Om de bijen in Zwolle een handje te helpen, organiseren tientallen groene buurtinitiatieven en andere maatschappelijke organisaties in april en mei de aanleg van een gezamenlijk bloemenlint door de stad.

Meedoen?
 Aanmelden: voor 9 april via het aanmeldformulier.

Meer informatie:
Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact op met Alma Streefkerk, streefkerk@natuurenmilieuoverijssel.nl, 038-4250960.