a359c90b-5c67-41fb-934b-ea4eef5e58d1

40 bewonersinitiatieven vergroenen Zwolle met Groene Loper

Afgelopen weekend waren 40 bewonersinitiatieven, buren en maatschappelijke organisaties bezig met het vergroenen van de leefomgeving van Zwolle. Dit gebeurde allemaal op 10 en 11 maart, in het weekend van NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Groene Loper Zwolle hielp de initiatieven bij het regelen van de financiering en gaf bewoners advies over de vergroeningsacties.

Het vergroenen van de leefomgeving heeft een positief effect op de gezondheid van mensen en draagt bij aan de leefbaarheid van de wijken. Groen zorgt voor droge(re) voeten na een flinke regenbui, biedt onderdak aan allerlei nuttige dieren en gaat opwarming van de stad tegen.

WijKwekerij
Eén van de locaties waar dit weekend -in weer en wind - werd gewerkt, was de WijKwekerij in Stadshagerbos. Hier creëerden kinderen, samen met ouders en vrijwilligers met aanleggen van paden met houtsnippers, het inzaaien van bloembedden en het planten bomen en struiken. Dat allemaal in weer en wind. Kinderen van basisschool De Paperclip gingen samen met vrijwilligers van de WijKwekerij aan de slag met de voorbereidingen voor de groentetuintjes.