Maak je straat groen tijdens NLdoet

Geld voor een groene buurt

Op 15 en 16 maart 2024 is er weer NL Doet van het Oranje Fonds. Groene Loper Zwolle ondersteunt buren, buurttuinen en maatschappelijke initiatieven uit Zwolle met het aanvragen van financiën voor NL Doet. Met dit bericht willen we je op de hoogte brengen van acties en informatie waar je als Zwols buurtinitiatief aan mee kunt doen.

Het vergroenen van de leefomgeving heeft een positief effect op de gezondheid van mensen en draagt bij aan de leefbaarheid van de wijken. Groen zorgt voor droge(re) voeten na een flinke regenbui, biedt onderdak aan allerlei nuttige dieren en gaat opwarming van de stad tegen. In heel Zwolle maken betrokken bewoners de buurt samen groener, gezonder en prettiger. Daarom wil Groene Loper Zwolle nog meer buren, bewonersinitiatieven en maatschappelijke organisaties enthousiasmeren om hun eigen leefomgeving te vergroenen. Samen kunnen we het verschil maken en zorgen voor een klimaatbestendige, gezonde, maar vooral een groene samenleving!    

  1. Financiën voor het vergroenen van je straat/buurt tijdens NL doet

Buren, buurtinitiatieven en maatschappelijke organisaties kunnen met ondersteuning van Groene Loper Zwolle tot € 350,- aan financiën aanvragen bij Het Oranje Fonds. Deze financiën kunnen zij inzetten om tijdens NLdoet op 15 en 16 maart de straat of buurt te vergroenen. Denk hierbij aan boomspiegels, geveltuinen, buurttuinen of een insectenhotel. Oranjefonds wil met NLdoet nieuwe vrijwilligers werven voor buurtinitiatieven. Ook buurtinitiatieven zonder rechtsvorm kunnen via Groene Loper Zwolle een aanvraag doen. Hiervoor werken we samen met Stichting BoosterZ.

Aanmelden: het aanvragen van financiën via Groene Loper Zwolle kan via deze weg: je kunt op dinsdag 21 november (tussen 16.00 - 20.30 uur) langskomen in het Earthship van De Nooterhof (Goertjesweg 3, Zwolle). Het kernteam van Groene Loper Zwolle zit met laptops klaar om jouw financiële aanvraag in te dienen. Laat je even weten als je komt?

Dat kan via dit aanmeldformulier!

  1. Gratis bomen voor jouw groene initiatief

Samen met je buren, vrienden of collega’s je omgeving vergroenen door bomen te planten in de straat, openbare tuinen of andere publieke plekken? Het kan met de Groenbezig-subsidieregeling ‘aanplant bomen’. Enthousiaste bomenplanters kunnen hier tot 1 januari2024 nog gebruik van maken. Sta jij al klaar met schop en werkhandschoenen en kun je niet wachten om een aantal bomen een plekje te geven bij jou in de buurt?

Lees dan gauw verder op Groenbezig.nl.

  1. Overzicht van fondsen en subsidies voor (groene) bewonersinitiatieven en maatschappelijke organisaties

Groene buurtinitiatieven beginnen vaak met een idee om je buurt mooier te maken. Je zoekt medestanders, je zoekt een plek en maakt plannen om een groene invulling te geven. En dan komt de vraag naar voren: hoe betalen we deze plannen? Niet alleen groene buurtinitiatieven, maar ook vrijwilligersgroepen die zelf een eigen natuurgebied beheren of wilgen knotten hebben soms geld nodig om hun plannen te realiseren. Daarom hebben we fondsen waar je een aanvraag kunt doen voor extra financiële middelen op een rijtje gezet. Soms heb je een beetje inventiviteit nodig om het aanvraagformulier in te vullen, maar het kan de moeite lonen.

Je kunt het overzicht hier downloaden.

 

Heb je een vraag? Of wil je ergens ondersteuning bij? Laat het ons weten, we denken graag met je mee!

Vriendelijke groeten,

Team Groene Loper Zwolle:
Adriaan, Arjan, Elsbeth, Erik, Evelien, Hans, Marjolein, Michiel, Milou en Miriam

info@groeneloperzwolle.nl