Maak je straat groen tijdens NLdoet

Geld voor een groene buurt

Op dinsdag 12 januari kunnen buren, buurttuinen en maatschappelijke initiatieven met ondersteuning van Groene Loper Zwolle financiën aanvragen bij Het Oranje Fonds. Deze financiën kunnen zij inzetten om tijdens NLdoet op 12 en 13 maart de omgeving te vergroenen. Denk hierbij aan boomspiegels, geveltuinen, buurttuinen, een insectenhotel of fruitstruiken. Geïnteresseerden kunnen zich via dit aanmeldformulier aanmelden voor een digitale afspraak. Tijdens deze afspraak helpt Groene Loper Zwolle je bij het invullen van de benodigde formulieren. Normaal kunnen alleen organisaties meedoen aan NLdoet, maar via de Groene Loper Zwolle kunnen ook buurtinitiatieven zonder rechtsvorm een aanvraag voor financiën doen.

Het vergroenen van de leefomgeving heeft een positief effect op de gezondheid van mensen en draagt bij aan de leefbaarheid van de wijken. Groen zorgt voor droge(re) voeten na een flinke regenbui, biedt onderdak aan allerlei nuttige dieren en gaat opwarming van de stad tegen. In heel Zwolle maken betrokken bewoners de buurt samen groener, gezonder en prettiger. Daarom wil Groene Loper Zwolle nog meer buren, bewonersinitiatieven en maatschappelijke organisaties enthousiasmeren om hun eigen leefomgeving te vergroenen. Samen kunnen we het verschil maken en zorgen voor een klimaatbestendige, gezonde, maar vooral een groene samenleving!    

Digitaal spreekuur
Wil je als buurtinitiatief een aanvraag doen bij het Oranje Fonds om tijdens NLdoet de buurt te vergroenen, maar heeft je initiatief geen rechtsvorm of wil je graag hulp bij de aanvraag? Maak dan via dit aanmeldformulier een digitale afspraak met het kernteam van Groene Loper Zwolle. Zij helpen jou op dinsdag 12 januari tussen 16.00 en 21.00 uur met het invullen van de benodigde formulieren. Kun je niet op 12 januari, maar wil je toch een afspraak? Ook dan kun je je aanmelden voor een ander moment. Je kunt een aanvraag doen tot 350 euro.

Voorbereiding
De gegevens die je nodig hebt voor je aanvraag op 12 januari zijn: KvK-nummer (in geval van vereniging of stichting), bankrekeningnummer, NAW-gegevens en een indicatie van de kosten per materiaal/activiteit.

Fruitstruiken
Groene Loper Zwolle wil graag extra inzetten op eetbaar groen tijdens NLdoet. Daarom heeft zij een speciale aanbieding geregeld voor biologische fruitstruiken, zoals framboos, braam en bes. Initiatieven kunnen er voor kiezen deze fruitstruiken onderdeel te laten zijn van hun aanvraag.

NLdoet
NLdoet is de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit om een dagje de handen uit de mouwen te steken. Het Oranje Fonds wil met NLdoet laten zien hoe belangrijk actieve burgers voor de samenleving zijn.