Groene Loper Zwolle centraal tijdens de maandelijkse Boost Zwolle

Op maandagavond 6 maart stond Groene Loper Zwolle centraal tijdens de maandelijkse Boost Zwolle. Tijdens deze avond vroegen we denk- en doekracht om het Bloemenlint tijdens Earth Day (22 april) te versterken. We waren deze avond te gast bij de Meanderhof in Stadshagen.

Op zaterdag 22 april is het weer de Dag van de Aarde en rollen we met zoveel mogelijk groene bewonersinitiatieven en scholen uit Zwolle voor het derde jaar een bloemenlint uit door de stad. Dit doen we om de bijen en andere nuttige bestuivers een handje te helpen en bewoners uit Zwolle te betrekken bij hun eigen groene leefomgeving.

Meer mensen betrekken
Tijdens Boost Zwolle op maandagavond 6 maart dachten deelnemers na hoe we zo veel mogelijk mensen kunnen betrekken bij het bloemenlint. Hoe bereiken we niet groene doelgroepen? Of jongeren? Hoe creëren we meer kunst en cultuur rondom dit initiatief? Hoe laten we het hart voor bijen kloppen op nieuwe plaatsen in Zwolle?
De Zwolse Boosters kwamen met prachtige en frisse ideeën om nieuwe doelgroepen warm te krijgen voor het bloemenlint. Ze willen nog niet teveel verklappen, maar het is ‘iets met zaadbommen’. Ook willen ze dit jaar bedrijventerreinen betrekken bij het bloemenlint.

Boost Zwolle
De maandelijkse Boost Zwolle is voor alle Zwollenaren die de stad bottom-up bruisender en leefbaarder willen maken. Bijeenkomsten vol inspiratie en uitwisseling met het oog op de toekomst van Zwolle. Initiatieven krijgen de gelegenheid een vraagstuk in te brengen. De aanwezigen fungeren als ‘denktank-ter-plekke’ met mogelijkheid tot langere betrokkenheid. Zo verbindt Boost Zwolle lokale netwerken. A charge for good vibes!