Doet jouw school mee aan het bloemenlint?

Doe jij met je schoolklas mee met het bloemenlint? Op vrijdag 22 april (tijdens internationale Earth Day) zaaien tientallen groene initiatieven uit Zwolle, voor het tweede jaar, bloemenzaad op verschillende plekken in Zwolle. Dit doen zij voor de vlinders en de bijen die het moeilijk hebben. Ook scholen mogen meedoen en ontvangen gratis een zak zaad, een instructie, achtergrondinformatie en een lesbrief over bijen. Meer informatie vind je op deze poster.

Praktische informatie:

  • Datum: tussen 22 en 30 april
  • Wat krijgt de school: zak bloemzaad, instructie, achtergrondinformatie en een lesbrief over bijen.
  • Waar zaaien: stuk grond op school, locatie van groen bewonersinitiatief in de buurt (in overleg), in de tuin bij de leerlingen thuis (allemaal wat zaad mee naar huis nemen), of een stuk gemeentegrond in de buurt (in overleg)
  • Groep: alle groepen kunnen meedoen
  • Deelname is kosteloos en de materialen worden bij u op school bezorgd
  • Aanmelden: info@natuurenmilieuoverijssel.nl
  • Wij hebben plek voor ongeveer 25 groepen. Vol is vol.

Waarom bloemenlint?

Ook al zijn veel mensen bang voor bijen, het zijn eigenlijk hele belangrijke dieren. Ze zorgen niet alleen voor honing, maar bestuiven ook onze landbouwgewassen. Dankzij de bijen kunnen wij bijvoorbeeld aardbeien en appels eten. Maar de bijen hebben het moeilijk omdat er steeds minder voedsel voor hen te vinden is. De oorzaak hiervan is onder andere een tekort aan wilde planten met bloemen waar bijen nectar en stuifmeel kunnen verzamelen. In de landbouw zien we monoculturen en in de steden worden tuinen betegeld. Om de bijen in Zwolle een handje te helpen, organiseren tientallen groene initiatieven en basisscholen op 22 april (of de week er na) de aanleg van een gezamenlijk bloemenlint door de stad.